Numărul “purtătorilor tăcuți” – persoane infectate cu noul Coronavirus, care au simptome cu întârziere sau asimptomatice – ar putea fi egal cu o treime din totalul celor testați deja pozitiv. Informația vine din date “clasificate” care ar aparține guvernului chinez, văzute de ziariștii publicației South China Morning Post.
Conform acelorași surse, oamenii de știință n-au reușit să se pună de acord cu privire la rolul pe care-l joacă transmiterea asimptomatică în răspândirea Covid-19. Adică nu se știe dacă o persoană asimptomatică poate sau nu transmise mai departe virusul Covid-19.
Din acest motiv, persoanele asimptomatice au fost ținute în carantină, indiferent dacă pot sau nu transmite mai departe boala.
În China continentală, peste 43.000 de persoane au fost testate pozitiv până la finalul lunii februarie, dar nu au avut imediat simptome. Aceste persoane au fost plasate în carantină pentru 14 zile, și n-au fost incluse în registrul statistic oficial al cazurilor confirmate – care se ridicau atunci la aproximativ 80.000 de persoane.
Cu alte cuvinte, guvernul chinez nu și-a declarat toate cazurile depistate pozitiv, iar în felul acesta rata mortalității a fost mai mare, deoarece decesele s-au raportat la un număr mai mic de persoane declarate infectate cu noul Coronavirus.
Dacă informațiile publicate de cei de la South China Morning Post. sunt adevărate, China a avut 81.054 (declarați official) la care se adaugă 43.000 persoane asimptomatice testate pozitiv (nedeclarate), deci un total de 124.054 cazuri positive (cu și fără simptome).
Ei bine, dacă numărul celor decedați este azi 3261, înseamnă că rata mortalității nu mai este de 4,02% așa cum declară chinezii, ci mult mai mică, de 2,63%.
Dacă luăm în calcul și faptul că, în Europa, categorica majoritate a persoanelor declarate decedate din cauza infectării cu noul virus, aveau vârste înaintate și multiple afecțiuni, de fapt ajungem să ne întrebăm despre ce fel de pandemie discutăm aici.
MENȚIUNI:
- Datele despre numărul celor infectați, decedați și rata mortalității au fost preluate de pe The Base Lab – Hong Kong.
- Publicația South China Morning Post este deținută de colosul financiar chinez Alibaba Group