100 de kilograme de pește confiscate de Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şapte persoane de sex masculin care deţineau plase de pescuit tip monofilament, desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie, respectiv transportau cantităţi de peşte fără documente legale.

Au fost ridicate în vederea confiscării 28 de plase de pescuit în lungime de 1.380 metri, o barcă pneumatică cu vâsle şi 100 kilograme peşte din specii diferite.

● În data de 11.03.2013, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea i-au identificat pe I.M. de 25 ani şi N.M. de 17 ani, care deţineau 20 de plase tip monofilament şi cantitatea de 62 kilograme peşte.

● În acceaşi zi, în jurul orei 06.40, poliţiştii de frontieră tulceni l-au surprins pe I.A. de 31 ani în timp ce pescuia cu două plase tip monofilament, respectiv avă, având capturată cantitatea de 23 kilograme peşte.

● În jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au ridicat în vederea confiscării de la cetăţeanul român C.C., în vârstă de 37 ani, o plasă monofilament şi trei plase din aţă.

● În jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Midia au oprit pentru control un autoturism marca Dacia, în care se aflau C.I. de 31 ani, O.N.A. de 35 ani şi M.C. de 29 ani.

În interiorul autoturismului au fost descoperite două plase din nylon, o barcă pneumatică, două vâsle şi cantitatea de 15 kilograme peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 1.380 metri, barca pneumatică şi cele două vâsle, iar cantitatea de 100 kilograme peşte au predat-o spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei şapte bărbaţi, domiciliaţi în judeţele Tulcea, Constanţa şi Vrancea, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea şi utilizarea plaselor de pescuit tip monofilament”, „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „transportul peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE